Wens tot groei 

De workshop 'Aan de slag met vitaliteit' is nieuw ontwikkeld in opdracht van SCO Delft e.o.

 

'Ontwikkel een korte workshop waarin vitaliteit positief wordt belicht'. Dat betekent dat vitaliteit  niet zozeer vanuit een gebrek maar vanuit de wens tot groei wordt belicht.

Vitaliteit - Zelfkennis, zelfzorg, omstandigheden

Vitaliteit

Vitaliteit draait om zelfbewustzijn, zelfzorg en omstandigheden, om zaken die vitaliteit voeden en ondermijnen. Vitaliteit kent daarbij vele aspecten en daarmee vele mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten.

Omstandigheden kunnen een grote rol spelen in hoe vitaal je je voelt, maar je hebt wellicht meer invloed op je vitaliteit dan je denkt. Het is dan wel belangrijk om te weten waar vitaliteit bij jou om draait en wat jouw vitaliteit bevordert of ondermijnt.

Vitaliteitskaart

Workshop

In een korte workshop ga je op zoek naar jouw 'vitaliteits-triggers' om vervolgens aan de hand van enkele korte opdrachten meer zicht te krijgen op de achtergond daarvan. Soms is het zinvol te oefenen met contreet gedrag.

Na de workshop volgen nog twee individuele coachgesprekken. Deze gesprekken kunnen gericht zijn op een verdere verdieping van inzicht in je eigen gedrag en omstandigheden, maar je kan de gesprekken ook gebruiken als hulp bij het handen en voeten geven van nieuw gedrag of specifieke acties.

Thema's en onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn:

  • Fysiek gedrag: beweging, voeding, nachtrust en ontspanning
  • Mentale hygiëne, zoals oordelen waar je last van hebt, keuzes maken, weerstand bieden aan verleidingen
  • Gevoelsleven, zoals gevoelens van al dan niet vervulde behoeften
  • Sociale interactie, zoals grenzen bewaken en feedback geven
  • Zingeving, zoals weten wat je wilt en zicht op eigen normen en waarden
  • Werk, zoals invloed uitoefenen, zelfsturing en samenwerken